Om Gjeldskonsolidering

Gjeldskonsolidering kan høres enkelt ut i teorien, men i virkeligheten kan det være ganske komplisert. Noen mennesker havner faktisk i en mindre gunstig posisjon etter et forsøk på konsolidering, så vær nøye med følgende tips. De kan hjelpe deg med å konsolidere gjelden din på en slik måte at du kommer på toppen og lettere kan håndtere økonomien din etterpå.

Unngå butikkfrontgjeldskonsolidering og store banker. Å finne riktig utlåner er like enkelt som å søke på nettet. Långivere som finnes på Internett, kan tilby deg en mer strømlinjeformet prosess og ikke lure deg ned i papirarbeid og byråkrati. Disse långiverne trenger ikke å vente på en papirprosess for å få disse lånene gjort raskt.

Unngå voldgiftsdommere. Disse selskapene elsker å hevde at gjelden din kan elimineres, selv om de i virkeligheten vet at bare konkurs kan resultere i total eliminering. Det beste disse selskapene kan gjøre er å redusere gjelden du skylder. Overraskende nok er dette ikke annerledes enn du kan gjøre ved å ringe og forhandle med kreditorene selv.

Ikke ta noen beslutninger på et innfall. Seriøst, du snakker om din personlige økonomi her, noe som vil påvirke livskvaliteten på mange måter. På grunn av dette er det nødvendig med reell forskning. Forstå hva som fikk deg hit, lær om alternativene dine, og undersøk gjeldskonsolideringsfirmaene du vurderer.

Forsikre deg om at ethvert gjeldskonsolideringsprogram du vurderer er legitimt. Hvis du ser tilbud som rett og slett er for gode til å være sanne, så er de sannsynligvis det. Still alltid spørsmål og utdann deg slik at du vet om svarene du får er hva de burde være.

Forstå selskapets priser og avgifter og vet hvilken type priser som er rimelige. Et etableringsgebyr som overstiger $ 100, bør for eksempel være bekymringsfullt. Tilsvarende er en månedlig avgift høyere enn $ 50 urimelig. Ring rundt til flere forskjellige selskaper før du slår deg ned på noen spesielt.

Når du vurderer om du skal bruke et bestemt gjeldskonsolideringsbyrå, se om de er lisensiert av en ekstern organisasjon, helst NFCC. Test dem også ved å se om de vet hvordan gjeldskonsolideringssituasjonen din vil bli påvirket av statens lover. Hver stat er forskjellig, og du trenger en lisensiert og sertifisert gjeldsspesialist som vet om de forskjellige lovene fra stater.

Be gjeldskonsolidering om å liste opp tjenestene deres skriftlig. Ved å kreve en lovlig kontrakt som angir hva gjeldskonsolideringsselskapet skal gjøre, kan du være trygg på at alle dine krav er definert og fullført. Denne juridiske kontrakten kan også beskytte deg hvis du ender med å søke juridisk rådgivning mot gjeldskonsolideringsselskapet.

Gjeldskonsolidering er kanskje ikke det mest spennende samtaleemnet, men det kan absolutt gjøre mye for din økonomiske helse. Følg tipsene fra denne artikkelen og planlegg konsolidering nøye. Du bør havne i en mer komfortabel posisjon, med mindre renter å betale og mer fleksible vilkår.